7 Mart 2014

Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun..

Kadın olmayı çok seviyorum, herhalde erkek olmaktan nefret ederdim o derece yani. Kadın olmak zor falan diyorlar ya alakası yok hem zor ama şahane güzel, dünyada anne olmanın zevkini yaşayabilecek bir erkek var mı, bizim kadar arkadaşlarına bağlı, stresini sıkıntısını dedikodu ile alışveriş ile atabilen erkek de yok. O halde yaşasın kadın olmak.. Bütün kadınların sadece bu günü değil her günü kutlu olsun.. 


Hemen Emekçi Kadınlar Günü hakkında da kısacık bir bilgi vereyim; Wikipedia'dan alıntıdır.

"8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.
26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oy birliğiyle kabul edildi."

Türkiye'de ise Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk defa 1921'de kutlanmaya başlamış. Tabi Türk kadınına bu kadar saygı duyan, bizim her alanda erkeklerle beraber çalışmamızı, eğitim almamızı isteyen ve bizlere bütün dünya ülkelerinden önce oy kullanma hakkını vermiş olan sevgili Ata'mız Mustafa Kemal ATATÜRK'ü de Türk kadınının bugün toplum hayatı içinde aldığı rolün gelişmesinde katkısından dolayı burada yine sevgi ve saygı ile anıyorum.
Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...